Een laptop voor iedereen

In september 2018 startten we met een laptopproject voor de leerlingen op onze campus. Ondertussen is dit project uitgerold in de 2de graad en 3de graad.

In september 2021 stappen leerlingen van het 1ste en 3de jaar in op dit project. We verwachten dat elke leerling, uitgezonderd de leerling die start in het 2de jaar (A- en B-stroom) of 6de jaar BSO, samen met de schoolboeken ook een laptop bestelt.

Waarom?

Via dit project krijgt elke leerling een laptop ter beschikking.  De troeven van laptops in de klas zijn alom gekend. Leren met behulp van laptops biedt flexibiliteit: leerlingen kunnen altijd en overal (dus ook thuis!) aan de slag met de leerstof, kunnen zelfstandiger werken, zelf informatie opzoeken, multimedia-inhoud gebruiken, enz.  Onze campus bereidt zijn leerlingen zo optimaal mogelijk voor op hun latere professionele en/of studentenleven. Geïntegreerd ICT-gebruik wordt bovendien steeds belangrijker in de leerplannen en binnen de maatschappij.

Ons toestel

Onze campus kiest voor de HP PROBOOK 445, een lichte, professionele laptop met een 14” hoge resolutiebeeldscherm, een AMD Ryzen-processor, 8 GB werkgeheugen en 256 GB SSD opslag. Bij het toestel wordt een stevige transporthoes en oplader voorzien.

Afhankelijk van de noden van de studierichting is er een onderscheid in schoollaptop:

De leerlingen uit richtingen in het 1ste jaar en 3de jaar A-finaliteit maken gebruik van een toestel met een AMD RYZEN 3-processor. Voor de leerlingen in de D- en D/A-finaliteit opteren we voor een toestel met een snellere AMD RYZEN 5-processor.

Bijdrage laptop

Alle leerlingen in het 1ste en 3de jaar gaan van start met een schoollaptop.  De school is eigenaar van de laptop en vraagt aan ouders jaarlijks een bijdrage voor het gebruik van deze schoollaptop.

Deze bijdrage zie je verschijnen bij de bestelling van schoolboeken en -materialen in juli of augustus.

 • De bijdrage van de laptop (met 3 jaar garantie) bedraagt 30 euro per jaar voor leerlingen die starten in een studierichting in het 1ste jaar.
 • De richtprijs van de laptop (met 4 jaar garantie) bedraagt 40 euro per jaar voor leerlingen die starten in een studierichting in de A-finaliteit en 50 euro per jaar voor leerlingen die starten in een studierichting in de D- en D/A-finaliteit.
 • Je betaalt éénmalig een waarborg van 50 euro.  Na afloop van de garantieperiode (3 of 4 jaar) krijg je de kans om eigenaar te worden van het toestel voor een afkoopbedrag dat dan bepaald wordt.

  Smartschool

  Iedere leerling heeft op school een Smartschool-account. Met dit account krijg je toegang tot de digitale leeromgeving, waar je onder andere jouw agenda kan raadplegen, het puntenboek kan bekijken, berichten kan sturen naar leerkrachten en extra oefenmateriaal kan vinden. Het is met andere woorden een onmisbaar deel van je schoolloopbaan. Daarom spenderen we in het eerste jaar veel aandacht aan het ontwikkelen van je ICT-vaardigheden en bieden we voldoende ondersteuning bij technische problemen.

  We vinden betrokkenheid van ouders erg belangrijk, en daarom hebben zij ook toegang tot Smartschool via hun co-account. Hier kunnen ze onder andere de agenda, het puntenboek  en de taken- en toetsenlijst raadplegen. Daarnaast kunnen ze via het berichtensysteem ook makkelijk met klastitularis of vakleerkrachten communiceren.

  studieaanbod

  onze campus